Grabbarna med humor!

0

Mina älskade barn som ger mig så mycket kärlek och ibland ger de mig gråa hår. Trots allt som vi går igenom i vår familj är det tack och lov övervägande positiva saker eller situationer fortfarande. Vi har roligt och mysigt rätt ofta vilket är någonting som jag är oerhört tacksam över och bär med mig i de svåra stunderna. Barn är fantastiska! De har verkligen skoj och kan se på saker med ett leende eller skratta för att det är så roligt och man bara måste. Vi vuxna glömmer så lätt bort den delen av vårt liv och ser på allting med ett täcke av allvar och onödigt djup. Skratt är förlösande och så underbart det är att skratta tills man blir helt matt! Båda mina pojkar har humor men av helt olika slag.

Min yngste son och hans busiga underfundiga humor.

E som är vår yngste son och snart fyller 7 år är redan lite av en sarkastisk typ som älskar att driva med en på ett lite vuxet sätt. Med en busig glimt i ögonen. Fast för all del, han är verkligen en pojke på 6 år som även tycker det är hysteriskt roligt med pruttar och att svänga med snoppen. Han kan uppskatta skämt och roliga historier och grimaser. Han skrattar åt det lilla och uppskattar de små sakerna i livet som gör det lite lättare och roligare. Det är underbart att höra honom skratta så ofta som han gör åt allt möjligt.

Min äldste son och hans unika kluriga humor.

A har verkligen sin egen humor men lika härlig den. Han skrattar åt sådant som vi andra inte greppar alltid eller som man inte “ska” skratta åt. Ibland kommer han med underfundiga saker som han tycker är roliga eller så går han och tänker på någonting som vi andra inte alls uppfattar som roligt. Han kan skoja och skratta och busa med oss andra men på hans villkor. Bellmanhistorier vill han gärna berätta men till saken hör att han inte alls greppar vad en rolig historia är. Som den person han är med autism så är allt bokstavligt. Därmed så förstår han inte skämten men han ska likväl berätta egenpåhittade historier. När han skrattar så det lyser om honom blir jag alldeles varm i hjärtat. Så underbart att han kan se det roliga i livet om än på sitt eget vis.

Humor är olika för alla. Kom ihåg att skratta!

Humor är svårt och så olika för person till person. Jag uppskattar t.ex. brittisk humor väldigt mycket. Min sambo däremot förstår sig inte alls på den. Jag är dessutom en person som använder mig av sarkasm väldigt ofta och det är inte alltid det fungerar eller är uppskattat. Jag kan vara rätt rå, rak, torr och svart i min humor. Kanske som en överlevnadsstrategi? När livet är tufft är det viktigt att kunna skämta känner jag. Många gånger blir situationen avdramatiserad eller i alla fall inte lika panikartad. Jag bjuder gärna på mig själv. Att skämmas håller jag på att sluta upp med. Bättre att stå för den man är tycker jag. Jag gör fel och tokar mig, jag är förvirrad och ofokuserad, jag går in i dörrkarmar och jag säger helt fel saker – men inte alltid. So what? Jorden går inte under för det. Jag tycker att lite humor livar upp och behövs. Hur tråkigt blir det inte annars och gå runt och vara allvarlig?

Bus och barnasinne.

Mitt barnasinne har jag ännu kvar vilket bereder mig en hel del nöje. Jag vågar busa, leka och skoja vilket ger en bra och behövlig kontrast till det som är allt annat än roligt och lättsamt. Bara för att man är vuxen behöver man inte bli en stel och pryd typ som bara skrattar åt det som anses lite finare och inte vågar bjuda på sig själv utanför ramarna. Visst får man göra det om man vill, vi är alla olika. Jag bara känner att fler vuxna behöver slappna av och inte tänka så mycket. Att det kan vara roligt med små saker eller bara få tramsa tillsammans med barnen och hunden en stund. Alla vi som lever med en relativt tung  tillvaro behöver släppa loss för att orka med. Det är bara nyttigt och ger mer ork till allt det där andra som kanske inte är så roligt eller upplyftande. Jag är glad att mina två pojkar ger mig så många tillfällen till skratt och bus. Jag är tacksam för vår lilla tokfia till hund som ofta får oss att gapskratta och le med hela ansiktet. Jag uppskattar även väldigt mycket alla vänner som bjuder upp till skratt och bus i vardagen!

Jag önskar er en bra dag med många leenden och flera skratt. 🙂

Kram Sara

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke