Får man tycka synd om sig själv när man inte blir bjuden?

0
resebokningen.se

resebokningen.se

Jag uppskattar verkligen mina vänner och de bekanta som jag har! Tro ingenting annat. Men när vi år efter år inte blir bjudna på nyårsafton eller midsommarafton eller Valborg så känner jag mig som persona non grata. Jag bjuder in när jag orkar men det hade varit trevligt att få bli bjuden hem till någon annan. Julafton brukar tillhöra familjen och släkten och den firar vi ensamma då det fungerar bäst. Andra högtider är lite annorlunda då de ofta firas med vänner och bekanta. Mina tankar går runt såklart, det är svårt att låta bli. Är det mig det är fel på? Är det min man? Är det våra barn som är problemet? Ligger det på hela vår familj?

Daily Mail

Daily Mail

Det är klart att vill man inte umgås med oss så gör man ju inte det. Så är det. Jag bara undrar vad det är för fel på just oss? A brukar inte få utbrott när vi är borta och jag hoppas att vi andra kan uppföra oss normalt. Kanske är vi dåliga vänner eller bara trista att umgås med? Eller så har det ingenting alls med oss att göra.

Jag tycker att man får lov att bli lite ledsen och nedslagen av att i princip aldrig bli bjuden på Nyårsfest. Grejen är väl att inte hänga fast i det utan gå vidare.

arla.se

arla.se

Just det här året är det tufft. I år hade vi verkligen behövt få komma bort, få träffa andra personer och barnen få leka av sig. Jag orkar inte bjuda hem andra, min utmattning är fortfarande för stor för att jag ska orka dra i någonting sådant. Det är ledsamt att inte vara den som andra vill bjuda hem och jag har stålsatt mig flera gånger och tänkt att det går bra ändå. Det sticker ändå till i hjärtat, det känns. De gånger som vi har blivit bortbjudna hem till någon blir jag alltid glad och tacksam. Det är inte att jag missunnar någon annan att fira tillsammans med goda vänner, jag önskar alla som vill göra det att de får lov och möjligheten till det. Jag hade bara gärna också gjort det.

Kanske om vi hade haft det lugnare hemma så hade det inte känts lika mycket. Det blir så intensivt och märkbart när det bara är vi och det inte flyter på i lugn och harmoni. Men det är nog så att det läggs alldeles för mycket krut och vikt vid de här högtiderna. Jag inser att det för min del är alla andra dagar som är viktiga. De är många fler på året och jag har fina vänner som finns där de dagarna och det betyder oerhört mycket för mig.

2017 blir det hur vi än gör så det är bara att se framåt och sikta mot stjärnorna! GOTT NYTT ÅR!

Luleå kommun

Luleå kommun

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke