Life is not about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.

Hej!

Välkommen till min sida.

Jag heter Sara och är en kvinna strax över 40. Jag försöker se små ljusglimtar i tillvaron, har en hel del humor och självdistans, grubblar på massor och känner otroligt mycket. Är mån om de som betyder någonting för mig för i de svåra tiderna ser man vem som är vem.  Jag älskar min familj, att resa, dans, musik, yoga och meditation och att vara i naturen. Jag är intresserad av en holistisk syn på människan, tillhör ingen religion eller politisk organisation och vill tro gott om alla först och främst. Föredrar vegetarisk mat men äter mycket annat och är ingen förespråkare av någon speciell diet. Har funnit respekten för mig själv mer och mer och står stadigare på fötterna av mognad och en mängd erfarenheter.

I min familj är det jag, min sambo/man och våra två pojkar samt en liten hund. Vi bor i södra delen av Sverige i ett hus, vi skulle gärna tänka oss ett hus på landet längre fram.

Vår yngste son har precis börjat F-klassen och är eld och lågor över detta. Han älskar bokstäver och siffror och tycker att han gott kunde ha fått slippa det sista året på förskolan. För några år sedan började han att tappa håret fläckvis och efter läkarbesök fick han diagnos en alopecia areata. I dagsläget har han fått tillbaka allt hår.Vår äldste son har gått i vanlig klass ända fram tills för några veckor sedan då han började i en LIG-grupp. Han har autism och troligen adhd och behövde en mindre grupp med fler pedagoger för att mäkta med de långa skoldagarna.

Vi har kämpat för vår äldste sons diagnos i många långa år. Vi har även fått kämpa för att han skulle få det bra i förskolan och framförallt i skolan. Tyvärr gick det så långt att vi gjorde en anmälan till Skolinspektionen september 2015 och beslutet kom sommaren 2016, övervägande till vår fördel.

Livet som förälder i vår situation är otroligt påfrestande och jag vill dela med mig och skriva av mig tankar, funderingar, händelser och känslor. Jag försöker att fokusera på det som är bra, det som är positivt så mycket jag kan och förmår. Livet är verkligen en resa och den utmanar mig på alla sätt. Med sjukskrivning i ryggen, med en kropp som säger ifrån och en inställning att jag aldrig slutar kämpa eller ge upp så går jag framåt. Ibland ramlar jag ned i ett dike och stannar där ett tag men förr eller senare kravlar jag mig upp.

Love & Light , Sara

dscn6649-version-2