Att se det positiva och att känna tacksamhet.

0

Jag är en person som ser det positiva i allt och gör jag inte det så jobbar jag på att göra det. Ibland har jag fått höra klagomål på att jag är alldeles för positiv och ibland så har någon undrat hur jag gör för att lyckas se det som faktiskt är bra.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 273-2.jpg

Vi är alla olika som personer. Det där vattenglast som ni säkert har hört talas om, det som är antingen halvfullt eller halvtomt. Ingen har mer rätt än den andre vi kan bara konstatera att glaset finns där och att vi har olika perspektiv på innehållet. Själv var jag mer inställd på att livet var väldigt svart eller vitt när jag var yngre. Det fanns inte mycket till gråskala egentligen. Antingen var någonting bra eller så var det inte det.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 1405.jpg

Någonstans började jag ändå att förändra saker och mitt sätt att tänka. Jag började se att det kunde vara lite sådär flytande och inte enbart negativt eller positivt. Grejen är att jag alltid varit en kämpe. Inte för att jag alltid insett det men efterhand som åren gått har jag sett att jag inte ger upp. En envis typ med skinn på näsan och ett jättestor hjärta som med en beslutsamhet av en åsna inte ger upp. För att inte ge upp behövs det att man någonstans ändå ser en ljusglimt, må så vara att det kanske ofta i början var omedvetet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 82245769_10156666899421604_4886017274818854912_o.jpg
Tiny Buddah

Sakta men säkert mjuknade jag lite mer kring hur jag dömde andra, mig själv och olika situationer. Jag började släppa in möjligheten att förändra mitt sätt att tänka även kring problem och vad jag ansåg vara problem. Det var inte så att livet blev lättare för mig på något sätt och att jag därmed såg allting i ett nytt skimmer. Tvärtom var livet rätt tufft och väldigt utmanande i olika perioder och är det fortfarande än idag. Vad som hände är att jag insåg att jag behövde förändra mitt synsätt för att orka med livet som jag lever.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 120-2.jpg

Vad som skett är att jag ändrat min inställning till vad som är ett problem, hur jag hanterar det och min inställning till vad som är bra. Ja jag delar på sätt och vis fortfarande upp det i “bra” och “dåligt”. Att inte döma någonting som antingen bra eller dåligt, vilket är för mig en väldigt intressant och spännande livstanke, är något som jag fortfarande arbetar med och är en bit på vägen med. Än så länge har jag förändrat perspektiven på problem/ icke problem och hur jag vaskar fram guldet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 117-2.jpg

När man ser allting negativt blir livet så mörkt, tungt och allting blir hotfullt och riktat mot dig själv. Ofta tar man det som sker eller sägs personligt och allt blir så oftantligt stort. Proportionerna är ofta förvridna eller uppblåsta och ett probelm blir som en hög vägg. Möter man då mycket på sin väg som är jobbigt och upplevs problematiskt så blir det en mur av saker som inte går att lösa och som hotar ens hela existens. Man är under beskjutning hela tiden, man är arg, besviken, förbannad, sårad och svag och hjälplös. Ett offer många gånger för allt som drabbar en i livet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 040-2.jpg

En person som ser allting negativt kommer att se problemet och genast se ett nytt problem när du kommer med en lösning. Med andra ord blir det bara ett gigantiskt virrvarr av problem hit och dit som till synes inte går att reda ut.

Ofta är det svårt för dem att stötta för hur peppar man någon när man har svårt att se det som är bra? Det är ännu svårare för dem att ta emot vad du ger och erbjuder. De vill inte ha dina lösningar eller dina uppmuntrande ord just för att de går stick i stäv med deras negativa uppfattning om allting. Man hamnar lätt i en situation där man bli irriterad på varandra istället.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 279-3.jpg

Jag har levt med en person som är väldigt negativ och det var otroligt påfrestande för mig som trots allt någonstans har haft en brinnande låga inom mig att orka med och att fortsätta. Ibland har jag fått höra att jag är på tok för positiv och att det är galet eller inte normalt. Jag tror ändå att den situationen, som blev en extrem uppvisning i positiv kontra negativ inställning, var det som sporrade mig och fick mig att verkligen inse att jag behöver stärka min syn och min tro. Det var som att jag behövde gå långt utanför gränsen för att balansera upp motparten vilket gjorde att jag lärde mig att verkligen uppskatta det som är bra.

Många med negativ inställning dras till den som är positiv. Jag tror att det någonstans är den energin man vill åt och många som är positiva är hjälpsamma och lyfter gemom att ge vilket den andre behöver. En positiv syn förstärker vad som inte fungerar för den andre med negativ inställning , exempelvis att den andre inte tror att något går att ordna eller lösa, eftersom det är motsatser. Tyvärr blir det obalans om man inte är vaksam och det är lätt att den som ger blir tömd när man hela tiden försöker stötta och fylla på den andre, finna lösningar och visa på det som är bra.

En positiv syn ser ljuset, känner hopp, vill lösa och är stark mitt i allting som sker. Även när livet känns mörkt så söker jag efter det som jag är tacksam för och det som jag kan glädja mig åt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 073-2.jpg

Själv började vända på saker och verkligen leta efter det som var bra. Dessutom började jag tänka i banor som att det fanns en lärdom i vad jag gick igenom, i det som skedde. Genom att våga titta på vad jag kunde lära mig om mig själv i det som hände förändrades också upplevelsen av situationen. Vad jag fann var att livet blev lättare. Lättare att hantera och att orka med. Lättare eftersom jag inte tog allting på största allvar hela tiden. Lättare därför att jag inte längre tog allting personligt och lättare för att jag inte behövde gå in i allt som jag mötte.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 179-2.jpg

För mig är det idag galet dränerande att vara nära eller ta del av negativitet och personer med en negativ inställning. Många gånger så kan jag idag hålla uppe min energinivå men det finns vissa tillfällen och platser som är mycket svårare än andra. Ofta där det är många negativa samlade på en plats och där luften redan är laddad. Där behöver jag ladda om flera gånger på en dag och ibland glider jag själv in i gamla mönster eller i negativt beteende när jag inte fyllt på eller skyddat mig energimässigt. Då får jag ta en stund för mig själv och samla min energi och släppa det andra.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 81379096_2705839919503724_4709344392098349056_n.jpg
Wild Woman Sisterhood

Jag har en hel del att hantera i livet som ensamstående mamma till två barn, varav ett med autism och adhd. Utan något egentligt stöd eller hjälp från familj. Med en skola som inte fungerar alls för min son med npf-diagnoser och med många möten och läkarbesök. Med en relation till barnens pappa som är komplicerad både för mig och för barnen. Med två barn som behöver mycket stöd just nu i livet. Sedan är det ju jobbet på heltid, en ny partner, en hund och så mig själv med allt vad det innebär. Trots detta o lite till så älskar jag mitt liv! Jag är otroligt tacksam och glad över att få LEVA!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 82774301_3209491032411482_3789312850552422400_o.jpg
Positive Thoughts

För det är just det att jag varje dag är tacksam för olika saker i livet och för livet självt. Med min tacksamhet har det kommit ännu ett djup och det positiva blir ännu ljusare och lättare att finna. Min inre styrka blir intensivare och jag finner det lättare att behålla mitt lugn och ljuset inom mig blir större. Livet blir friare med en positiv syn. Det är inte lika insnärjt och låst längre utan jag kan expandera och få det att inte bara vara fixerat vid en punkt (problem).

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 287.jpg

Nu kanske du tror att jag är en struts som sticker huvudet i sanden och ignorerar mina problem eller undviker alla situationer som kan vara obehagliga, jobbiga eller som är minst sagt utmanande. Inte alls, jag är mer rustad nu för att hantera dem. Hade jag haft mitt gamla synsätt hade jag inte mäktat med och gått under eller mått fruktansvärt dåligt. Idag blir jag helt lösningsfokuserad och har ork att stå på mig. Eller faktiskt bara gå därifrån om jag märker att det inte är meningsfullt energimässigt att bli involverad.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 1354.jpg

Erfarenheterna i mitt liv gjorde att mina perspektiv ändrades. När man går igenom svåra saker så har man ett val. Att ge upp eller ta sig igenom. Att se sig som ett offer som drabbades eller inse hur jädra stark man var, modig och att det var okej att vara rädd och känna sig vilsen och svag men ta sig ut på andra sidan. Perspektiv har verkligen hjälpt mig att omvärdera vad jag upplever som problematiskt eller ej. Jag går inte igång på saker som jag gjorde tidigare eftersom jag kan känna att det inte är något att oja mig över eller att det fixar sig ändå. Jag sparar på krutet till saker dyker upp som verkligen kräver mitt fokus, mitt engagemang och min energi.

Hade jag blivit upprörd över allt så hade jag utplånat mig själv. Ett liv som ställt mig inför tuffa och svåra situationer som jag inte visste fanns eller om jag ens skulle klara av att hantera eller orka med har lärt mig andas och slappna av när andra saker sker. De blir lätta eller små i jämförelse. Att övervinna svårigheter ger styrka, insikter, empati och en positiv syn när du inser att du faktiskt klarar av det! Raise above!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 82030193_3196789963681589_7131148859719286784_o.jpg
Positive Thoughts

Vad är det som jag ser som positivt och vad är jag tacksam för? Det är många gånger sådant som de flesta tar för givet eller missar, även jag tidigare. Jag är till exempel tacksam för att få vakna upp till ytterligare en dag. Jag är tacksam för att kunna andas och för min kropp som fungerar. Jag är tacksam för att jag har ett hem, rinnande vatten, värme och för att jag kan köpa mat till mig och mina barn. Jag är tacksam för mina barn och för kärleken som finns. Jag är tacksam för mina gåvor och för att jag kan dela med mig. Jag är tacksam för många många många fler saker och det är en välsignelse när man börjar se och känna allt som är bra. Alla har vi saker att vara tacksamma för när vi börjar titta lite närmare.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 1570.jpg

Att se positivt på något kan vara att man sitter i en bilkö som sniglar sig fram men att då vara glad att man har en bil… eller sitter i en om det regnar ute…. eller att det finns tid att njuta av omgivningarna. Att se positivt är att uppskatta att solen skiner och värmer även när dagen varit jobbig. Jag är glad om min son kommer iväg till skolan vilket är en stor sak i vårt liv. Positivt kan vara att man inte ser saker som problem utan som något att lösa.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 1588.jpg

Det handlar om en vilja att se och att förändra sitt Mindset. Om att sluta leta efter anledningar till att vara upprörd och olycklig. Fokusera på vad du har och på de anledningar du har att vara lycklig !

Lägg inte din energi på allt som är “fel” enligt dig själv utan ta till dig din kraft och öppna upp dig för allt det som är bra. För det vackra, fantastiska, underbara, snälla, omtänksamma, godhjärtade, härliga, roliga, galna, spännande, mystiska, kärleksfulla som finns! Det finns mer – Livet är fyllt av magi och glädje om vi väljer att se det och ta det till oss.

Ljus & Kärlek, Sara

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 1574.jpg
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke