Mot nya positiva tider!

0

dscn7090OK, jag behöver en plan för att komma vidare med mig själv och med min utveckling. En positiv sådan och helst genomförbar. Jag är rätt bra på att få idéer och ibland även starta dem. Mindre bra på att genomföra dem eller i alla fall slutföra dem. Planen behöver struktureras upp men inte bli någonting som jag blir slav under. Jag är en person som lätt bli en “allt-eller-inget”. Många gånger fallerar det eftersom jag har satt alldeles för höga förväntningar och krav på mig själv som varken är sunda eller förnuftiga eller realistiska.

Mina grundpelare

dscn7747Lugn, kärlek, ljus, glädje och förståelse är viktiga grundpelare som jag behöver för att balansera mig. Låter kanske flummigt i vissa öron men är någonting som jag absolut tror på och känner är rätt för mig. För att jag ska komma framåt ska jag tydliggöra för mig själv vilka behov jag har och se hur jag kan komma dit på bästa sätt. Genom olika förändringar så ser jag en ljusare framtid för mig själv och mitt mående på alla plan. Tror att det är bra med en positiv bild som jag kan sträva mot. Att göra förändringar och att ändra rutiner och vanor är inte lätt men det är helt klart genomförbart om jag bara kan inse att det tar tid. Jag är lite som “Jaha, gick jag inte ner 10 kg på en vecka?? Då kan jag lika väl strunta i det.” Det handlar om att vara här och nu och ta det lugnt. Det är rätt trevligt att få ta det lugnt. Här är 9 saker som ingår i min plan:

God mat

Trygg Hansa

Trygg Hansa

Meditation

Side view of woman sitting in lotus position on lakeshore with focus on stack of stones

Side view of woman sitting in lotus position on lakeshore with focus on stack of stones

 

 

 

 

 

 

Yoga

wellness concept, beautiful silhouette of woman practicing yoga

wellness concept, beautiful silhouette of woman practicing yoga

 

 

 

 

 

 

Musik

learnify.com

learnify.com

 

 

 

 

 

Skriva

personligtbrev.org

personligtbrev.org

 

 

 

 

 

 

Söka positiva vägar

5260a0a44276b178c0caa095ee084503

 

 

 

 

 

Förlåta och gå vidare med sådant som ligger och skaver i själen.

10567573_10152577218869320_208577399_n

Tid med vänner.

2

Tid för återhämtning.

94317-90736

Mod och insikt.

dscn7753Jo jag inser att en sak i taget är bäst… och att komma ihåg att andas samtidigt! Det finns säkert andra saker som jag kan förbättra och förändra. En positiv självbild behöver stärkas till exempel. Huvudsaken är att jag redan har påbörjat den här vandringen. Jag har ringt en nära släkting som jag inte har talat med på väldigt många år och jag har skrivit till några andra för att komma vidare. Det är saker som gör mig utsatt men som jag ser det ändå visar på mod, styrka, insikt och att jag är på väg framåt.

Jag väljer mig själv och de som är rätt för mig.

Jag sållar bland vänner och inser att jag inte har behov av att vara omtyckt av alla, bara av de som ger mig positiv energi och som vill ha mig i sitt liv på någon plats som är bra. De som suger energi eller på annat sätt inte har några trevliga intentioner släpper jag. Jag har varit rädd för att vara fel och blivit behandlad illa ibland av personer som jag så gärna ville skulle vara på ett sätt men som i verkligheten inte alls var så. Jag är kanske lite för snäll och naiv men hellre det än att döma ut och vara kall och hård. Jag behöver stå upp för mig själv och det övar jag på.

dscn7684Målarbok och yoga.

Jag fick en vacker målarbok av en fin vän och den har jag börjat rita i. Jag har gjort justeringar i maten. Jag fortsätter att försöka se saker från en ljus sida och jag har små frön som såtts av saker och idéer som jag är nyfiken på. På måndag börjar min yogakurs igen och jag längtar verkligen dit!

Min familj är viktig.

Min egen lilla familj är naturligtvis viktiga. Det här handlar om att jag behöver må bra för att vara den bästa mamman, den bästa partnern och den bästa Sara. Utan jämförelse med någon annan utan det här är Min resa som jag gör för min egen del. Det är på tiden att jag väljer positiva vägar i alla avseenden. Med det menar jag att även det som är jobbigt, tungt och svårt kan visa sig vara någonting som i slutänden blir en positiv upplevelse eller erfarenhet. Ibland är det också OK att välja det som är lättast. Allt behöver inte vara komplicerat och djupt heller i livet.

                                                 Livet är vackert och jag är tacksam för varje dag som jag vaknar upp.dscn5679

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke