Låt den nya tiden komma.

0

Jag längtar till 2018. Inte för att mitt liv kommer att drastiskt förändras om ca 1 timme då tolvslaget infaller och det nya året tar sin början. Utan för att jag har tagit steget att förändra och förändras. Nu är det rakt fram som gäller. Jag vill se vad som kan ske, vad som är möjligt och vad som får mig att må bra. Nej jag tänker inte sätta upp några galna nyårslöften som jag inte kommer att orka infria. Däremot så vill jag lova mig själv att vara snäll mot mig, att lyssna på min kropp och på mitt hjärta och att göra saker som jag mår bra av. Umgås med fina ärliga människor, att försöka vara vänlig och hjälpsam och vara öppen för vad Livet erbjuder.

Jag vet att det blir känslosamt, jag har inte läkt ännu eller bearbetat färdigt den situationen som jag är mitt uppe i. Det är helt okej. En dag i taget, ett steg efter det andra. Jag vet att jag klarar det. Den här gången känns det så även när allting faller runt omkring mig. De dagar då jag känner mig som världens sämsta mamma och en usel person. När allt jag kan se är tomheten där kärleken borde värma och jag undrar vad meningen med allt är. Sedan tar jag några andetag. Djupa, lugna andetag som lugnar ner mig. Får mig att se det där lilla ljuset som ändå lyser där i mörkret. Som visar på att hoppet fortfarande finns inom mig och att min vilja att göra gott, att älska och att kämpa fortfarande är stark.

Det är inte så att jag ångrar vad jag gjort eller de beslut som jag tagit. Tvärtom så känner jag mig lugn med dem och de ger mig energi till att orka ta vad som kommer. Skillnaden är kanske att jag det här årsskiftet ändå kan se en ljusning. Ett önskan om ett bättre liv och en ljusare tillvaro för mig och för barnen. Det känns möjligt! Så har jag inte känt på flera år.

Mina samlade erfarenheter ger mig stöd under fötterna och en annan mognad har infunnit sig. Att jag sedan kan vara rätt tramsig mellan varven är enbart ett bevis på att jag inser att allt inte behöver kontrolleras eller är pinsamt utan att Livet är till för roligt bus och barnslig lek lika mycket som för hårt slit och ett utmattande kämpande. Yin och Yang kompletterar varandra och jag tillåter mig själv att vara både djup och ytlig. När jag accepterade fler bitar av mig själv blev livet också lättare och roligare. Jag insåg även att jag inte kunde fortsätta leva som jag gjorde utan att ge avkall på vem jag är idag.

2018 får bli precis som det vill. Min intention är att göra det bästa av det på olika plan. Det är spännande! Jag vill skratta mer, njuta av lugn och ro, lyssna på musik och kanske ta upp ritandet igen. Dansa i min egen lilla lya, mysa med hunden, vara ute i naturen och fylla på energin. Få umgås och växa med mina underbara pojkar och finna oss en ny tillvaro. Fler kramar, många pussar och ett hjärta som gärna älskar och blir älskat.

Jag startade 2017 med att acceptera mig själv och arbeta på att finna kärleken till min egen person och min själ. På den vägen fortsätter jag 2018 med stor tacksamhet. Det är en positiv väg att vandra som öppnar upp för så mycket mer att upptäcka inte bara hos mig själv utan hos andra och i Livet.

Jag önskar Dig ett riktigt Gott Nytt År fyllt av kärlek, glädje, värme, vänlighet, acceptans och ljus!

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke